27 november 2022

Schilderijen : Danielle Van Belle (Haacht) - Glaskunst : Joke Van Broeckhoven (Keerbergen) - Porselein : Lin Vanderhoeven (Tremelo)


  • Datum: 19/11/2022 01:00 PM
  • Locatie 't Zand, Exporuimte 287, Kunstkring Gesigneerd Baalsebaan 287 3128 Baal (Tremelo) (Kaart)
  • Meer informatie: Galerij Gesigneerd

Beschrijving

Van Broekhoven Joke – Glaskunst (Keerbergen)

De spannende interactie tussen structuur en kleur is voor Joke een steeds terugkerende uitdaging. Zij maakt naast objecten ook schalen voor binnen en buiten waarbij licht een cruciale factor is naar het beleven van het kunstwerk. Glas is een dankbaar materiaal voor de kunstenaar en een arbeidsintensieve en tijdrovende werkwijze. Joke werkt met kleuren en texturen die samensmelten en in vorm gegoten worden in een gesloten glasoven.Het is een zoektocht naar schoonheid en sierlijkheid van dit ondoorgrondelijke materiaal dat er steeds anders gaat uitzien op ieder moment van de dag.

Vanderhoeven Linda – Keramiekkunst (Tremelo)

Linda heeft haar eigen specifieke stijl ontwikkeld, waarbij aan elk stuk een uniek aanvoelen wordt gegeven. In het uitdrukken van haar kunst overheerst haar fascinatie voor planten. Steeds zoekend naar evenwicht verdient elk werk de nodige aandacht. Vorm en functie vormen zo een perfecte eenheid. Haar lichtsculpturen in porselein maken een groot onderdeel uit van haar oeuvre. Telkens aan de slag gaan met een onderzoek naar de lichtdoorlatendheid van porselein is een passie. Spelend met allerhande texturen, perforatie en densiteit van porselein maakt ze unieke lichtsculpturen.

Van Belle Danielle – Schilderkunst (Haacht)

Danielle toont in haar beeldend werk fragmenten uit  een eerder verleden; zij gaat de uitdaging aan om iets dat niet bestaat te schilderen en het te laten voelen alsof het had kunnen bestaan. Zij zoekt hiermee naar grenzen in de werkelijkheid; tijdens dit proces ontstaan haar kunstwerken.Virtuoos en met gevoel voor harmonie weet zij sterke contrasten met subtiele verschillen tot een eenheid te smeden. Haar schilderijen bezitten een fascinerende, mysterieuze lading die telkens een wereld op zich zijn, een wereld van het onzegbare, die ver uitstijgt boven een beredeneerd schilderen. Waar de woorden zwijgen, begint haar verhaal.